Korang Main Kasar Yerk!! Lando Zawawi Telah Bebas, Aku Akan Bonagkarkan Perkara Sebenar. Berjaga-jagalah!!

Loading...

Lando Zawawi Brotherwood dibebaskan pada hari ini kerana reman ditolak berikutan kes mengunci pejabat daerah Petaling. Lando dalam video kontrovesinya Khamis lalu, bertindak mengunci pagar besi pada pintu masuk utama pejabat berkenaan kerana tidak puas hati berhubung jalan di Subang Bestari.

Lando No Reman sempat berpesan kepada haters yang membuat laporan polis. Jom layan apa yang Lando No Reman ingin sampaikan…..

Jika anda ingin terus menonton video sila scroll ke bahagian bawah.

Untuk mengetahui cerita selanjutnya sila tonton video ini sampai ke hujungnya supaya anda mendapat informasi yang lengkap.

Sementara itu, di dalam posting terbaru beliau di FBnya, Lando menyifatkan penahanannya sebagai “ada pihak yang termakan umpan” dan beliau akan mendedahkan perkara sebenar yang terjadi pada hari ini. Update terbaru itu telah menarik minat beribu netizen yang menyokong beliau dan gerakan Brotherhood nya.

Sumber : FB Lando

 

Lando kena tahan

PENGASAS Ikatan Silaturahim Brotherhood (Brotherhood), Azlan Sani Zawawi atau Lando Zawawi ditahan polis, 11 malam tadi.

Menurut sumber, dia ditahan bersama isterinya dan seorang lagi individu di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Sungai Buloh.

“Lando ditahan kerana video dia mengunci pagar besi pada pintu masuk utama di Pejabat Tanah Seri Petaling tersebar di media sosial.

“Satu laporan polis dibuat kerana mengunci pintu pagar pejabat berkenaan,” katanya.

Sementara itu, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor Senior Asisten Komisioner Fadzil Ahmad mengesahkan kejadian.

“Semua yang ditahan disiasat mengikut Seksyen 342 dan Seksyen 506 Kanun Keseksaan.

“Suspek akan dituduh dalam masa terdekat,” katanya.

Terdahulu, Lando dalam video kontrovesinya Khamis lalu, bertindak mengunci pagar besi pada pintu masuk utama pejabat berkenaan kerana tidak puas hati berhubung jalan di Subang Bestari.

Mohon Kongsikan
Loading...
.
.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *